Huidveroudering, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken en je houdt het helaas niet tegen. Het begint met kleine veranderingen in de huid maar hoe ouder we worden hoe beter het zichtbaar wordt.

Een ouder wordende huid kenmerkt zich onder andere door meer (fijne) lijntjes en rimpels, volumeverlies, pigmentvlekken, doffere en rodere huid. Bij Skin Prof helpen onze huidtherapeuten je graag om de huid weer op natuurlijke wijze te laten stralen. Wij maken hierbij gebruik van diverse behandelmethodes zoals onder andere lasertherapie, micro-needling (Dermapen4), peelings, voedingssupplementen en de juiste producten.


WERKWIJZE HUIDVERJONGING


Huidverjonging bij de Skin Professional

Bij Skin Prof ben je op het juiste adres om huidveroudering op een natuurlijke wijze tegen de gaan. Middels een breed aanbod en combinatie van diverse behandelmethodes, kwalitatieve producten, een huidanalyse en de expertise van onze BIG-geregistreerde huidtherapeuten, ben je verzekerd dat je in goede handen bent. Bij Skin Prof maken we o.a. gebruik van lasertherapie, peelings, micro-needling, huid-analyses en de juiste thuisproducten om door middel van deze combinatie de beste resultaten te behalen.

Voordelen behandeling Skin Prof tegen huidveroudering

Geschikt voor alle huidtypes
Diverse behandelmethodes, hierdoor beter resultaat
BIG-geregistreerde huidtherapeuten
Lasertherapie (fractioneel, IPL, Toning, Pico)
Micro-Needling
Peelings
Erkend door zorgverzekeraars

Waarom verouderd de huid?
Vanaf ongeveer 25 jaar neemt de aanmaak van collageen en elastine af. Dit zijn de bouwstenen in je huid die zorgen voor elasticiteit en versteviging. Per jaar neemt dit gemiddeld met 1,5% af. Dit proces kan
worden versneld door een ongezonde leefstijl of verkeerd product gebruik. Verder zien we dat de bovenste huidlaag naar mate de jaren vorderen steeds dunner wordt. Dit zorgt voor een kwetsbaardere huid voor die
invloeden van buitenaf. Ook vertraagt het celvernieuwingsproces in de bovenste huidlaag. Dit betekent dat de huid zich minder snel vernieuwd. Dit resulteert zich niet alleen maar in rimpels of verslapping, maar ook in
pigmentvlekken, roodheid en een doffe huid. Door middel van de juiste producten en de combinatie van diverse behandelmethodes kan deze afname van collageen worden tegengegaan en kan er zelf nieuw collageen worden aangemaakt.

Behandelmethodes tegen huidveroudering
Bij onze huidtherapeuten kun je terecht voor diverse behandelingen tegen huidveroudering. Bij Skin Prof zorgen we dat we jouw huid met de juiste behandelmethodes zich zichtbaar en op natuurlijke wijze gaat verbeteren. Wij maken hierbij gebruik van laserbehandelingen, medische peelings, micro-needling, op jou afgestemde thuisproducten en eventueel aanvullende voedingssuplementen. Tijdens het gratis intakegesprek zal de huidtherapeut een huidanalyse maken door middel van de ObserV en vervolgens samen met jou een behandelplan maken waarbij jouw wens centraal staat.

Laserbehandelingen tegen huidveroudering

Bij Skin Prof maken we gebruik van de PicoWay laser. Door middel van verschillende handstukken kan de laser diverse kenmerken van huidveroudering aanpakken en verbeteren.

Hoe werkt een laserbehandeling?
Door middel van de PicoWay Resolve behandeling wordt de huid gestimuleerd om nieuw collageen en elastine te produceren. De PicoWay Resolve is een holografische fractionele laser. Dit houdt in dat de laser meerdere kleine lichtbundels produceert, die worden opgenomen in de diepere lagen van de huid. Dit stimuleert de huid om nieuw collageen en elastine te produceren. De afname of het verlies van collageen in de huid kan littekens, acnelittekens, rimpels en fijne lijntjes veroorzaken. Door de huid te stimuleren met de PicoWay Resolve kan zal de huid een natuurlijk herstelproces starten waarin nieuw collageen en elastine wordt geproduceerd. Dit heeft als zichtbaar resultaat een verbetering in de huidstructuur en vervaagd littekens, acne-littekens, rimpels en fijne lijntjes.
Welke huidreactie kan ik verwachten?
Doordat de PicoWay Resolve zijn werking doet in de diepere huidlagen, raken de oppervlakkige huidlagen niet beschadigd. Dit resulteert in minimale tot geen downtime na de behandeling. Deze laser verdampt het water in de huid en veroorzaakt daardoor op gecontroleerde wijze een kleine beschadiging in de huid. Het zelfherstellende vermogen van de huid zorgt ervoor dat nieuw collageen en bindweefsel wordt gevormd, daardoor verbetert de structuur en egaliteit van de huid. Deze behandeling kan rimpels, lijntjes en acnelittekens verminderen. Vaak zie je, zodra de huid is hersteld, al een mooie huidverbetering.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig en wanneer zie ik resultaat?
Na acht weken is het resultaat optimaal. De behandeling wordt idealiter elke 8 weken herhaald, waarbij een kuur van 4-6 behandelingen het meeste resultaat zal geven. Voor optimaal resultaat bij huidveroudering, adviseren wij de behandeling te combineren met peelings, micro-needling, en de juiste huidproducten.

Onderhoudsfase: Voor optimaal resultaat is het belangrijk om de behandeling 2 keer per jaar te blijven herhalen.
Lees meer over de PicoWay Resolve


Micro-needling tegen huidveroudering – Dermapen4

Hoe werkt micor-needling met de Dermapen4?
Tijdens een micro-needling behandeling met de Dermapen4 worden er op hoge snelheid micro-gaatjes in de huid gemaakt. Door deze micro-gaatjes komt het natuurlijke herstelproces op gang. Dit zorgt voor de
aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid. Na een micro-needling behandeling met de Dermapen4 is de huid merkbaar strakker, gladder en steviger. Tijdens de micro-needling behandelingen kunnen er skin boosters en/of peelings met actieve en hoogwaardige ingrediënten toegevoegd. Door middel van de micro-needlingbehandeling worden deze ingrediënten beter opgenomen.
Welke huidreactie kan ik verwachten?
De huidreactie kan verschillen per persoon en indicatie van de behandeling. Roodheid en een klein beetje zwelling is een gebruikelijke reactie en duurt gemiddeld één tot twee dagen. Door eventuele toepaste skinboosters en/of een medische peeling kan de huid ook gaan schilferen. Dit is een resultaat van de versnelde celdeling.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Voor optimaal resultaat adviseren we 3-6 behandelingen met intervallen van 6-8 weken.
Voor optimaal resultaat bij huidveroudering, adviseren wij de behandeling te combineren met peelings, laserbehandelingen en de juiste huidproducten.

Onderhoudsfase: Voor optimaal resultaat is het belangrijk om de behandeling 2 keer per jaar te blijven herhalen.
Lees meer over de DermaPen4

(Medische) Peelings

Hoe werkt een peeling?
Chemische en of medische peelings zorgen voor een gladde, en stralende huid, waarmee ook pigmentvlekken, onzuiverheden en fijne rimpels worden verminderd. Chemische peelings zijn zuurhoudende vloeistoffen zoals bijvoorbeeld: Melkzuur, Amandelzuur, Salicylzuur of Trichloorazijnzuur (TCA). Deze zuren hebben allemaal eigen unieke eigenschappen die voor verschillende huidindicaties en verschillende huidtypes kan worden ingezet voor het verbeteren van bijvoorbeeld: pigmentvlekken, fijne lijntje of onzuiverheden.
Welke huidreactie kan ik verwachten?
Na behandeling kunnen verschillende huidreacties ontstaan afhankelijk van de gekozen peeling. Veelvoorkomende huidreacties zijn: erytheem (roodheid), jeuk, een branderig en warm gevoel, frosting (een witte laag op de huid), donkerder verkleuren van de pigmentatie, vervellen en afschildering. Het vervellen en afschilferen van de huid begint meestal na 1 tot 3 dagen en is na 7 dagen over het algemeen voltooid.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal benodigde behandeling verschillen per huidindicatie, maar geven het beste resultaat in een kuur-verband. Dat betekent dat we adviseren om minimaal 6 behandelingen met, afhankelijk van de indicatie, 2 tot 4 tussen elke behandeling in te houden.

Combinatie behandelingen

Voor optimaal resultaat zien we dat een combinatie behandelplan, waarbij laserbehandelingen, micro-needling en peelings de beste resultaten geven.


Direct een afspraak maken


Geschikt voor alle huidtype
Diverse behandelmethodes
BIG-geregistreerde huidtherapeuten
Erkend door alle zorgverzekeraars


Meest gekozen producten bij huidverjongingMEEST GESTELDE VRAGEN


Wanneer is het juiste moment om te starten met huidverjonging?


Tussen het 25e en 30e levensjaar neemt de collageen productie af. Vanaf deze leeftijd is het dus mogelijk om te starten met producten of behandelingen die de aanmaak van collageen stimuleren. Het verschilt per persoon wanneer de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. Het is dus al mogelijk om vanaf het 25e levensjaar preventief te starten met anti aging behandelingen ook al is er nog geen zichtbare huidveroudering. Natuurlijk blijft het een persoonlijke keuze wanneer je actief wilt beginnen om het verouderingsproces tegen te gaan

Welke factoren spelen een rol in snellere huidveroudering

Er zijn zowel verschillende intrinsieke als extrinsieke factoren die het huidverouderingsproces bevorderen. Intrinsieke factoren betekent factoren die van binnen het lichaam uit komen. Denk hierbij aan veel stress, genetische factoren, slechte leefstijl zoals weinig slaap en slechte voeding. Andere extrinsieke factoren, die dus van buiten het lichaam af komen zijn luchtvervuiling, overmatige blootstelling aan Uv-straling, roken, maar ook langdurige druk op de huid. Denk hierbij aan elke nacht slapen op dezelfde kant van het gezicht. Na een aantal jaar is duidelijk zichtbaar welke kant van het gezicht langdurige druk heeft ondervonden.

Wat voor resultaat kan in verwachten?

Huidveroudering volledig tegengaan is niet mogelijk. Door middel van de juiste combinatie van producten, behandelingen en gezonde leefstijl is het wel mogelijk om het zo lang mogelijk uit te stellen en overmatige huidveroudering tegen te gaan.
Het resultaat verschilt per behandeling en indicatie. Een doffe huid kan na 1 behandeling al stukken verbeterd zijn terwijl huidverslapping vaak enkele behandelingen nodig heeft voor een groot resultaat. Dit komt omdat na een behandeling het 2 tot 3 maanden kan duren voor de collageenproductie een piek heeft bereikt.
 Tijdens het behandeltraject zal de huidtherapeut door middel van foto’s en huidscans het behaalde resultaat na elke behandeling evalueren.

Wat kan ik preventief doen om huidveroudering tegen te gaan?


Om huidveroudering preventief tegen te gaan is het van belang dat de collageen goed intact wordt gehouden. De grootste boosdoener in het afbreken van collageen is overmatig zongebruik. Het is dus belangrijk om de huid elke dag te beschermen voor UV-straling. Gebruik dus dagelijks een zonbescherming met minimaal SPF 30. Zeker op zonnige dagen is het van belang om deze om de twee uur opnieuw aan te brengen om de bescherming te behouden.
Verder is het gebruik van een antioxidanten serum zoals vitamine C erg belangrijk in het preventief behandelen van huidveroudering. Vitamine C heeft de werking om beschadigingen door bijvoorbeeld Uv-straling tegen te gaan. Door dit dagelijks te gebruiken kan schade en dus vroegtijdige huidveroudering worden verminderd!
Als laatste is een juiste leefstijl zeer belangrijk. Het is van belang om gevarieerd te eten en veel antioxidanten binnen te krijgen. Antioxidanten zitten in groenten, fruit en bijvoorbeeld groene thee.  Verder is het natuurlijk belangrijk om voldoende water te drinken, genoeg te slapen en roken en alcohol te vermijden.

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Nieuwe Binnenweg 91
3014 GG
Rotterdam

Copyright © 2024 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart