Dermamelan Intimate: pigmentvlekken verwijderen schaamstreek, oksels en dijen (intieme zone)

Donkere pigmentvlekken op intieme delen zoals de schaamstreek, dijen en oksels ontstaan omdat hier fysiologisch gezien meer pigmentcellen aanwezig zijn, dan op andere delen van het lichaam. Ook spelen triggers zoals zwangerschap, scheren en schuren een rol. Met de Dermamelan Intimate wordt het teveel aan pigment opgeruimd door een dubbele werking: het verminderen en reguleren van pigment. Dermamelan Intimate bestaat uit een behandeling in de praktijk en een thuistraject. Naast het verminderen van pigment, zal ook de huidkwaliteit en huidstructuur verbeteren.

Wat is de Dermamelan Intimate behandeling?

Dermamelan intimate is een speciaal ontwikkelde behandeling voor gynaecologisch-esthetische problemen, zoals donkere pigmentvlekken en huidveroudering (textuur, structuur) rondom de intieme zones.

 • Schaamstreek vrouw/man (intieme zone: genitale gebied aan de buitenkant; vulva)
 • Schaamheuvel (schaambeen)
 • Gebied rondom perineum (perineale gebied)
 • Huidgebied rondom anus (perianale gebied)
 • Binnenkant van de dijen en liezen
 • Oksels
Dermamelan Intimate

Dermamelan intimate heeft een dubbele werking: verminderen en reguleren van pigment.

 1. Bij de behandeling van pigmentverkleuringen rond de schaamstreek of oksels wordt d.m.v. de Dermamelan intimate het teveel aan pigment opgeruimd.
 2. Daarnaast worden de wegen die de toevoer van pigmentcellen begeleiden grotendeels gestagneerd (dendrieten). De behandeling remt de tyrosinase (dit is een basis enzym in het melaninevormingsproces)

De behandeling bestaat uit 1 behandeling in de praktijk en een nabehandelingstraject thuis.

Bij welke huidproblemen/ klachten is de Dermamelan Intimate geschikt?

Donkere pigmentvlekken op de intieme zone kunnen ontstaan door hormoonveranderingen (puberteit, zwangerschap, stijging oestrogeen en menopauze), door wrijving en schuring zoals bij strakke kleding en bij huidbeschadiging door scheren, harsen, epileren, waxen en ontharingscrèmes.

De Dermamelan Intimate behandeling is geschikt bij elk huidtype, wanneer je last hebt van:

 • Genetische pigmentvorming
 • Pigmentvlekken die later zijn ontstaan
 • Huidveroudering (huid-elasticiteitsverlies, onrustige huid)

Welke behandelingen zijn er mogelijk bij pigmentvlekken bij de schaamstreek, oksels en dijen?

Voor pigmentvlekken op de genitale zone bestaan er allerlei crèmes die je online kunt bestellen. Niet alle crèmes bevatten de juiste ingrediënten of komen diep genoeg. Ook kan overmatige gebruik van thuiscrèmes tegen pigment, helaas juist zorgen voor pigmentstoornissen.

Veiligheid Dermamelan Intimate

De Dermamelan Intimate combineert een veilige praktijk behandeling, waarbij de huid beter doorlaatbaar wordt, met een thuistraject van een depigmenterende gel met pigmentremmende en huidverzorgende ingrediënten zoals tranexamine zuur, fytic zuur, salicylzuur, kojic zuur en niacinamide.

Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd door artsen en huidtherapeuten. Met strenge kwaliteitsnormen en talrijke in vivo studies is het veiligheidsprofiel en de huidtollerantie aangetoond. Er zijn meer dan 100 klinische gevallen geëvalueerd, onder medische controle, met aangetoonde werkzaamheid op korte, middellange en lange termijn.

Bij de behandeling is het van belang dat je ook zelf goed de richtlijnen doorneemt. Deze worden uiteraard uitvoerig besproken tijdens het intakegesprek.

Hoe gaat de Dermamelan Intimate behandeling in zijn werk?

De behandeling bestaat 1 behandeling in de praktijk (fase 1) en een thuistraject (fase 2).

Het Dermamelan Intimate pakket bestaat uit:

 • Peeling (praktijk)
 • Masker (praktijk)
 • Beschermende vliesjes (praktijk)
 • Cristal viber masker (thuis)
 • Depigmenting gel crème (thuis)

Voorbereiding

 • 4 weken van te voren geen andere diepe behandeling in het gebied en 3 weken geen zonnebank of spray-tan in het behandelgebied.
 • 1 dag voor de behandeling het gebied scheren
 • Ga vlak voor de behandeling in de schaamstreek zone nog even naar het toilet
 • Draag wijde kleding op de dag van de behandeling (wijd shirt bij oksels, wijde broek of rok bij de schaamstreek)

Fase 1: praktijk behandeling

De behandeling in de praktijk bestaat uit een peeling en vervolgens een masker dat 3 uur op de huid moet blijven zitten. Over het masker worden beschermende vlies aangebracht, voor een verhoogde werking en bescherming. Je gaat dus naar huis met het masker nog op.

De peeling verbetert de huidtextuur en helderheid, het zorgt daarnaast voor een betere doorlaatbaarheid en opneembaarheid van de gepigmenterende gel uit fase 2. De peeling bevat onder andere de actieve ingrediënten TCA 15%, fytic zuur, tranexamine zuur, salicylzuur en niacinamide. Gevoelsmatig is deze peeling mild.

Het masker werkt stoppend op de tyrosinase en fasen in het melanogenese proces. Het stimuleert de celvernieuwing, waardoor pigmentconcentratie (melanine) in de bovenste huidlagen vermindert. Het masker bevat onder andere de actieve ingrediënten: kojic zuur, tranexamine zuur, ferula zuur, tocopheryl acetaat en niacinamide.

Fase 2: thuisbehandeling

Na 3 uur spoel je het depigmenterende masker af onder de douche. In het Dermamelan pakket dat je mee naar huis krijgt zit een Crystal Fiber vliesmasker. Deze breng je vervolgens aan op de huid voor 10-15 minuten. Dit masker werkt verzachtend en hydraterend en geeft comfort.

Na 24-48 mag je vervolgens beginnen met de gepigmenterende gel. Deze vermindert dus de pigmentvlekken en verheldert de huid, dode huidcellen worden verwijderd en de huidtextuur verbetert. Breng deze in ieder geval NIET eerder aan dan 24 uur. Gebruik de gel vervolgens iedere avond. De kuur duurt daarmee ongeveer 45 dagen. Aan het eind van de kuur kom je tot slot terug in de praktijk voor de nacontrole.

Wat kunt u verwachten na de behandeling?

De huid kan lichtrood/ roze gekleur zijn, en licht schilferen of licht tintelen. Te erge prikkeling of pijn is NIET de bedoeling. Als nabehandelingcrèmes adviseren wij panthenol of de Stammcell Mesoesthetic.

Resultaten Dermamelan intimate

De resultaten zijn zichtbaar vanaf de eerste behandelingsweek en daarna. Het effect is daarmee langdurig, met hoge tevredenheid, welzijn en verbeterde levenskwaliteit van de cliënt. Voor meer resultaat mag de depigmenterende gel vervolgens 1x opnieuw worden gekocht en verlengd. Resultaten Dermamelan Intimate:

 • Pigment corrigeren/ verminderen
  • Remt en beheerst de overproductie van melanine in de melanocyten: voorkomt hierdoor nieuwe vlekken.
  • Houd hyperpigmentatie op korte en lange termijn onder controle
 • Onvolkomenheden corrigeren
 • Huidkwaliteit verbetert (gladder, strakker huid)
 • Huidstructuur verbetert
 • Versterkt en verhoogt elasticiteit van de huid
 • Hydrateert de huid
 • Verbetert de barrière functie van de huid

Overige tips en adviezen

Soms is het veelvuldig ontharen een oorzaak van pigmentvlekken in de intieme zone. Definitief ontharen kan dan een oplossing zijn. In dat geval raden wij het laser ontharen aan, voordat we starten met het behandelen van de pigmentvlekken in de intieme zone.

Klaar met pigmentvlekken in de intieme zone? Maak nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek via het contactformulier of bel: 06 31 92 60 01

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Nieuwe Binnenweg 91
3014 GG
Rotterdam

Copyright © 2024 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart