Acné

Acné komt veel voor en kan veel onzekerheid met zich mee brengen. Het is zelfs één van de meest voorkomende en bekende huidproblemen.

Acne is te herkennen aan puistjes, papels, pustels en mee-eeters. Het is een een huidaandoening die veelal tijdens de puberteit ontstaat, maar ook door hormonale schommelingen op latere leeftijd kan voorkomen. Mensen met acne kunnen daar onzeker over zijn.
Bij Skin Prof begrijpen we dat acné een grote impact op je dagelijks leven kan hebben en kijken we graag samen met jou naar een op maat gemaakt behandelplan zodat we er voor kunnen zorgen dat jij weer zekerder in je vel zit.


WERKWIJZE ACNE BEHANDELING SKIN PROF


Acnebehandeling

Bij Skin Prof worden alle acne-behandelingen uitgevoerd door BIG-geregistreerde huidtherapeuten, met hoogwaardige apparatuur en kwalitatieve producten. Je kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen om acne onder controle te krijgen zoals onder andere diverse peelings, laserbehandeling, IPL en microneedling. Daarnaast gaan we samen met jou opzoek naar de juiste producten die een belangrijke rol spelen voor het resultaat van de behandeling. Behandelmogelijkheden Skin Prof

– Basisbehandeling
– Peelings
– Laserbehandeling
– Micro-Needling
– IPL
– Thuisadvies
– EMB-test

Thuisproducten

De behandeling van acne zal altijd moeten worden ondersteund door het juist gebruik van producten. Samen met de huidtherapeut zal er tijdens het opstellen van het behandelplan worden gekeken welke producten aansluiten op de behandeling om zo tot optimaal resultaat te komen.

Basisbehandeling – Reinigen

De eerste stap van een acnébehandeling is het manueel reinigen van de huid. De huid zal worden gereinigd met een reiniging op basis van glycolzuur. Glycolzuur zorgt ervoor dat een teveel aan talg in de huid wordt gestabiliseerd. Daarnaast heeft glycolzuur een exfoliërende werking. Dit betekent dat de dode en losse huidcellen van de bovenste laag van de huid worden verwijderd. Hierdoor zal de huid minder verstopt raken en ontstaan er schone poriën. Vervolgens zullen alle onzuiverheden zoals mee-eters, ontstekingen en gerstekorrels worden verwijderd door middel van een steriele dunne naald. Deze naald is zo dun, dat deze voor de patiënt nauwelijks voelbaar is. Tijdens deze basisbehandeling is ons doel de ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Aanvullend van de basisbehandeling kan er voor beter en langdurig resultaat worden gekozen voor een chemische peeling of een laserbehandeling om schade die ontstaan is door de acne (zoals bijvoorbeeld littekens, hyperpigmentatie, grove huidstructuur, roodheid) te herstellen.

Medische/Chemische peeling

De keuze om aanvullend een chemische peeling toe te voegen aan een acnebehandeling is afhankelijk van de huid, de wens en het advies van de huidtherapeut. Medische (chemische) peelings zijn vloeistoffen met een lage zuurgraad die zorgen voor een diepe reiniging van de poriën, vermindering van de talgproductie en verbeteren de huidstructuur. Er zijn diverse soorten peelings die variëren in sterkte. Vanwege de verschillende eigenschappen van de peelings waarmee Skin Prof werkt is er voor elke vorm van acne en elk huidtype een geschikte peeling die kan worden ingezet. Bij Skin Prof maken we gebruik van verschillende medische peeling zoals:
✓ Dermaceutic
✓Dermaquest
✓ Renophase
✓ Dermaceutical
✓ Mesoasthetic
Door deze verscheidenheid aan peelings is er altijd een peeling die past bij jouw behoeften. De peelings die Skin Prof gebruikt zijn op basis van glycolzuur, melkzuur, amandelzuur, TCA of Salicylzuur.

Laserbehandeilng / Microneedling

Huidschade door acne, zoals bijvoorbeeld littekens, hyperpigmentatie, roodheid en grove poriën, kunnen door middel van lasertherapie en/of microneedling worden verbeterd.
Skin Prof maakt hierbij gebruik van de PicoWay Resolve laser. Dit is een gefractioneerde picosecondelaser die onderhuids op basis van laserlicht kleine gaatjes maakt. De huid wordt hierdoor gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. Dit zorgt ervoor dat zowel de huidstructuur wordt verbeterd, als het teveel aan pigment in de huid verminderd.
Daarnaast maakt Skin Prof tevens gebruik van micro-needling met de Dermapen4. Een Dermpen maakt kleine gaatjes in de huid met een kleine roterende naaldjes. Deze gecontroleerde beschadiging van de huid, zorgt ervoor dat het lichaam in actie komt en zichzelf gaat herstellen. De aanmaak van collegeen, elastine en hyaluronzuur zal doormiddel van de PicoWay Resolve en de Dermapen4 worden verhoogd.

Maar wat is Acne eigenlijk?

Acne is een huidaandoening die vaak tijdens de puberteit ontstaat, maar kan ook door hormonale schommelingen ook op latere leeftijd ontstaan. Acne is een ontsteking van de talgklierfollikels wanneer deze verstopt raken. De kenmerken van acne is een huid die onrustig oogt: puistjes, mee-eters, roodheid en ontstekingen. Veel verschillende factoren kunnen een rol spelen die deze onrustige huid veroorzaken. Vaak zijn hormonen,
medicatie, of irriterende stoffen in cosmetische producten de boosdoener. De talgklieren naast de haarfollikels worden dusdanig beïnvloed dat zij gestimuleerd worden om meer talg aan te maken. Dit overtollige talg veroorzaakt verstoppingen en ontstekingen die zichtbaar worden als witte of zwarte puistjes. Acne komt meestal voor op plekken waar veel talgklieren aanwezig zijn, zoals in het gezicht, op de borst of de rug.
Acne is een onschuldige aandoening maar kan als cosmetisch storend worden ervaren en kan zonder de juiste behandeling vervelende littekens veroorzaken. Er zijn verschillende soorten acne zoals: Acne Comedonica, Acne Vulgaris, Acne Tarda, Acne Excoriée des jeunes filles en Acne Conglobata. Het effectief behandelen van acne is een traject, waarbij de juiste producten en behandelingen hand in hand gaan. Verkeerde cosmetica kan acne in stand houden en is het daarom van belang dat de juiste cosmeceuticals wordt gebruikt door de cliënt.

Zorgverzekering

Een acnebehandeing kan in sommige gevallen worden vergoed door de zorgverzekeraar. In de meeste gevallen valt deze in de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding hangt af van je zorgverzekeraar en je polis. Skin Prof wordt erkend door alle zorgverzekeraars. De huidtherapeuten van Skin Prof voldoen aan de eisen van de zorgverzekeraars en zijn in het bezig van een AGB-code en KP-geregistreerd. Om een acnebehandeling vergoedt te krijgen, betaald je de behandeling bij ons in kliniek. Vervolgens kunt je, afhankelijk van je verzekering en polis, de factuur die u van ons krijgt declareren bij uw zorgverzekeraar.


Direct een afspraak maken


Geschikt voor alle huidtype
Diverse behandelmethodes
BIG-geregistreerde huidtherapeuten
Erkend door alle zorgverzekeraars

Meest gekozen producten bij Acne behandeling

Wanneer zie ik resultaat van mijn acne behandeling?

Resultaat van de behandeling verschilt per persoon en de ernst van de acne. Door de combinatie van de juiste en het juist gebruik van de producten en de behandeling kan het beste resultaat worden bereikt.

Wat zijn de risico’s

Tijdens de eerste behandelfase kan de acne na behandeling tijdelijk verergeren. Dit komt doordat het lichaam geprikkeld wordt en er een opruimreactie ontstaan. Mocht verergering van de acne na behandeling voorkomen, dan is dit altijd tijdelijk. Resultaten van een behandeling kunnen soms even wat tijd nodig hebben, maar zullen altijd zichtbaar worden.

Wordt de behandeling vergoed?

Een acne behandeling vergoeding kan soms worden vergoied anuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Wat er precies vergoed wordt voor acnetherapie is afhankelijk van de verzekering en de polis. Je kunt daarom het beste informeren bij de zorgverzekeraar wat voor jou van toepassing is.

Komt Acne alleen in gezicht voor?

Nee, acne kan ook voorkomen op andere locaties, zoals bijvoorbeeld de rug of op de borst.


Zijn thuisproducten noodzakelijk?

Voor het behalen van optimaal resultaat is het gebruik van thuisproducten noodzakelijk.

Mag ik mijn puistjes uitknijpen?

Puistjes kun je beter niet zelf uitknijpen. Hierdoor kunnen de ontstekingen erger worden. Daarnaast kan er door het niet gecontroleerd uitknijpen van de puistjes littekens ontstaan. Littekens zijn vaak lastiger te verminderen, dan de acne zelf.

Kan ik mijn littekens van acne ook door jullie laten verwijderen?

Door middel van diverse en/of een combinatie van behandelmethodes kunnen wij acne-littekens verminderen. Wij maken hierbij gebruik van hoogwaardige apparatuur zoals de PicoWay Resolve en de Dermapen4.

Komt acne alleen bij pubers en adolescenten voor?

Acne komt ook bij volwassenen voor.

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Nieuwe Binnenweg 91
3014 GG
Rotterdam

Copyright © 2024 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart