Overbeharing in het gezicht of op het lichaam

Overbeharing betekent een toename van haar op een willekeurig lichaamsgebied. Zo kun je last hebben van een brede bikinilijn, haargroei in het gezicht als vrouw of overmatige haargroei op je rug, buik, benen en armen. Ook met “gewone” haargroei kun je besluiten om dit definitief te laten verwijderen met lasertherapie.

Wat is overbeharing?

Overbeharing wordt ook wel gekenmerkt als een teveel aan haargroei op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien. Iedereen heeft beharing op zijn lichaam. De een vindt het storend en de ander niet.

Er zijn twee soorten overbeharing:

  • Hypertrichose wordt ook wel gekenmerkt als overbeharing volgens een normaal ontharingspatroon.  
  • Hirsutisme wordt gekenmerkt daarentegen door overbeharing bij vrouwen volgens een mannelijk beharingspatroon. Denk hierbij aan haargroei op het gezicht of op de buik en borst.

Afbeelding met tatoeage, persoon, binnen, sluiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Oorzaken (te) veel haargroei

  • Erfelijkheid
  • Hormonen
  • Medicijngebruik
  • Na een trauma 
  • Onderliggende ziektes
  • Overgewicht/ ondergewicht

Wat kunt u zelf doen bij overbeharing?

Overbeharing kan op veel verschillende manieren worden behandeld. Denk daarbij aan scheren, harsen en epileren. Hierbij groeit het haar na een tijdje terug. Daarnaast is ook definitief ontharen mogelijk met een laserbehandeling.

Behandelingen bij overbeharing: definitief laserontharen

Bij Skin-prof huid- en oedeemtherapie behandelen wij overbeharing door middel van de Gentle Max pro laser. Dit kan zowel met de alexandrite laser als de ND-yag laser. Uw huidtherapeut zal eerst in overleg met u bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor u. Laser ontharen is een zeer effectieve manier voor het definitief verwijderen van de overmatige haargroei. Er zijn dan gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig voor de 80-95% haarreductie. 

Definitief laser ontharen: pakket acties

Wilt u meerdere gebieden laten laseren? Dan kunt u nu gebruik maken van een van de voordelige pakketaanbiedingen! Per behandeling betalen is ook mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor:

  • Pakket: schaamstreek + oksels 160
  • Pakket: oksels + schaamstreek + onderbenen 290

Vergoeding definitief ontharen zorgverzekering

Voor definitief ontharen in het gezicht, acne behandelingen en camouflagetherapie is vergoeding mogelijk uit de aanvullende zorgverzekering. De Huidtherapeuten bij Skin-prof zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars. 

Gratis consult

Wilt u meer informatie over het behandelen van overbeharing? Kom dan gerust langs voor een vrijblijvend consult. Hierin kunt u al uw vragen stellen en krijgt u meer informatie over de behandelingen. Direct een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult? Vul het contactformulier in of bel: 06-31926001

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Nieuwe Binnenweg 91
3014 GG
Rotterdam

Copyright © 2024 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart