Tatoeage verwijderen met de veilige en effectieve Pico laser

Een tatoeage wordt aangebracht in de lederhuid en is daarmee permanent. Maar wat als je toch van je tattoo af wilt? De ontwikkelingen op het gebied van tatoeage laseren zijn inmiddels zo verfijnd, dat het nu mogelijk is met een picoseconde laser een tatoeage zeer veilig en helemaal te verwijderen. Lees in dit artikel alles over tatoeage laseren en waar je rekening mee moet houden.

Wat is tatoeage laseren?

Een tatoeage bestaat uit duizenden inktdeeltjes die “zweven” in de huid. Normaal gesproken zal de huid lichaamsvreemde deeltjes verwijderen (door het immuunsysteem). De inktdeeltjes van de tattoo zijn echter te groot en zullen worden ingekapseld. En dat maakt een tatoeage dus blijvend.

Wat gebeurt er bij tatoeage laseren? 

De laserstraal richt zich specifiek op de zwarte en/of gekleurde inktdeeltjes in de huid, en slaat deze – als het ware met een hamer – kapot. Hierbij wordt de inkapseling opengebroken en worden de inktdeeltjes vergruisd. En hoe kleiner deze inktdeeltjes, hoe makkelijker het lichaam ze wél kan afvoeren. Op deze manier zal je tatoeage geleidelijk vervagen en uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn.

de laserstraal vergruist de inktdeeltjes

Behandelmogelijkheden bij tatoeages verwijderen

Vroeger werden tatoeages chirurgisch weggesneden of gebruikte men huidtransplantaties. Andere toegepaste behandelingen zijn: dermabrasie, chemische destructie en diepe TCA peelings, om de tatoeage met huid en al te verwijderen.

Gelukkig is het tatoeage verwijderen tegenwoordig geen invasieve ingreep meer. De Picolaser (PicoWay) kan de deeltjes zo klein als stof vergruizen. Deze laser is dan ook de gouden standaard bij het verwijderen van een tattoo, omdat het zich specifiek op de inktdeeltjes richt en de gezonde huid daaromheen intact laat. 

De verschillende tatoeage lasers (“Nano” VS “Pico” seconde lasers)

Er zijn een aantal verschillende tatoeage lasers op de markt. Hoe kies je nou de beste?

De oude koolstof laser wordt nu eigenlijk niet meer gebruikt. Deze richtte zich op het water in de huid bij de tattoo en liet vaak littekens achter. De volgende laser was de bekende Q-switched laser met de snelheid van nano secondes. Een sprong vooruit qua effectiviteit, want het richtte zich echt op de inktkorrels. Vervolgens werden de tattoo lasers nog sneller gemaakt. De lasersnelheid ging van een nano seconde snelheid naar de supersnelle picoseconde.

De pico seconde laser (PicoWay) is dus de nieuwste ontwikkeling op het gebied van tatoeages verwijderen. Met de snelheid én kracht van de Pico laser, vergruizen de inktdeeltjes in nog kleinere partikels. Het meest veilig, en het meest effectief. Kortom, geen littekens en een schone huid zonder tattoo!

PicoWay

De PicoWay is de allernieuwste pico laser op het gebied van tattoo verwijderen. Er zijn verschillende pico lasers op de markt. Wat de PicoWay zo bijzonder maakt is dat elke puls die gezet wordt veilig en stabiel is. Het is de snelste laser (in Picoseconde) én heeft de meeste kracht (peakpower). Daarnaast is deze laser nog effectiever op kleur tattoos en zal je dus nooit een ‘’afwijkende’’ puls krijgen.

PicoWay tattoo laser

 • Snelle behandeling op zwarte én gekleurde tattoo’s
 • Veilige picoseconden; op alle huidskleuren
 • Effectief met krachtige peakpower

Welke tatoeages kunnen worden verwijderd met de picoway tattoo laser?

Een tatoeage verwijderen wordt meestal gedaan door mensen die spijt hebben van een tatoeage. Soms is een tattoo op jonge leeftijd gezet of in een opwelling, en wordt het nu niet meer leuk gevonden. Of is de situatie veranderd, zoals het zetten van een tatoeage met een groep of met een relatie. Maar het kan ook dat de tatoeage weg moet vanwege werk of dat men problemen ervaart met kleding. Daarnaast kan het zijn dat je permanente make-up hebt laten plaatsen wat toch niet zo uitgepakt heeft zoals je gehoopt had.

Het verwijderen van je tatoeage kan in ieder geval vanaf 6 weken tot 3 maanden nadat je de tatoeage hebt gezet. Het is wel hoe ouder de tattoo des te sneller deze verwijderd kan worden.

Behandelmogelijkheden Picoway

 • Zwarte tattoo’s
 • Gekleurde tatoeages
 • Professionele tattoo’s en amateuristische tattoo’s
 • Cover tatoeages
 • Permanente make-up (PMU): eyeliner (wing), lippen, lipliner, wenkbrauwen, sproetjes
 • Medische tatoeages en dermatografie; medische markeringen zoals puntjes bij radiotherapie, tepelhof tattoo na borstkankeroperatie, radiologische markeringen, camouflage van littekens
 • Traumatische tattoo’s (pigmentvlek door ongeluk); huidverkleuringen die niet weggaan door asfalt, vuurwerk etc.

Veiligheid PicoWay tattoo laser

De PicoWay heeft verschillende handstukken, voor het veilig verwijderen van zwarte én alle kleuren tatoeages op elke huidskleur. Deze handstukken richten zich specifiek op de inktdeeltjes op de juiste diepte, en laten de gezonde huid eromheen intact.

Daarnaast is de kracht (peakpower) en de snelheid (nano of nog beter: pico seconden) belangrijk. Want vervolgens moeten de inktdeeltjes wel klein genoeg worden vergruisd, zodat het lichaam de inkt snel kan afvoeren. En hoe kleiner, hoe beter, sneller en makkelijk. De PicoWay heeft de grootste peakpower qua tatoeage lasers, én werkt het snelst (in Picoseconden).

Tot slot wordt de PicoWay tatoeage behandeling alleen uitgevoerd door gespecialiseerde Huidtherapeuten. Dit betekent dat je altijd uit kunt gaan van een effectieve en veilige behandeling.

Hoe gaat de behandeling van verwijderen van een tattoo met de PicoWay?

Tijdens het intakegesprek beoordelen we de tattoo en de huid, krijg je alles te horen over jouw persoonlijke behandelplan en kun je al je vragen stellen.

Voorbereiden

 • Voor de eerste behandeling, scheer je een dag van tevoren de haren op het gebied van de tatoeage weg. (Bij wenkbrauwen is dit niet altijd nodig.)
 • Trek wijde kleding aan, als de tatoeage zit op een plek die na de behandeling kan schuren door kleding.
 • Verdoving is in de meestal gevallen niet nodig, maar in overleg mogelijk.
 • Vermijd zonblootstelling en bruining op de plek, 4-6 weken van te voren.

Tijdens de behandeling

De huid wordt schoongemaakt en daarna wordt de tatoeage behandeld met de laser. De duur is afhankelijk van de grootte van de tattoo. 

Tijdens de behandeling zal de tatoeage als eerste reactie wit opkleuren (dit noemen we white snow of frosting). Na 10 minuten tot een korte tijd, zal dit wegtrekken. De tatoeage heeft goed gepakt en hierna doet jouw lichaam de rest van het werk.

De vergruisde deeltjes worden door het immuunsysteem afgevoerd. Afhankelijk van je immuunsysteem duurt dit ongeveer 8 weken en in deze tijd zie je langzaam de tattoo vervagen. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Gemiddeld zijn er 4-8 behandelingen nodig om een tatoeage helemaal te verwijderen. Dit is afhankelijk van het soort tatoeage; de kleuren, het type inkt, de diepte en het aantal lagen. De tijd tussen de behandelingen is gemiddeld 8 weken.

Wat kun je verwachten na de behandeling? 

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en/of er rood uitzien, ook kun je een witte huidreactie zien op de tatoeage.

Wat kun je thuis doen; huidverzorging & adviezen

Voor een goed huidherstel, laat je de behandelde huid ongeveer 24 uur met rust en maak je deze niet nat. Daarna kan de huid voorzichtig gewassen worden met water of een milde zeep. Houd de tatoeage uit de zon, om de huid te beschermen. Gebruik zonbescherming (SPF 30 of SPF 50) als je in de zon komt. En hydrateer de huid dagelijks om de celfuncties en een goede afvoer van het pigment te bevorderen. Onderga tot slot geen andere diepe behandelingen in hetzelfde gebied, 4-6 weken voor en na de behandeling voor het verwijderen van je tattoo.

Kosten tattoo laseren

Een tatoeage laseren kan al vanaf €45,- euro per behandeling. Bekijk nu de actie voor 50% korting op de behandelingen tijdens je hele kuur!

Wat zijn de resultaten?

Na elke behandeling zie je stapsgewijs de tatoeage vervagen tot dat deze niet meer zichtbaar is. Het afvoeren van de tatoeage inkt door je eigen immuunsysteem, na de behandeling, kost tijd. Na elke vervolgbehandeling wordt de laser weer ingesteld op de dan aanwezige kleuren, schaduwen en vervagingen. 

Overige tips en adviezen

Om het herstel van de huid zo snel mogelijk en zonder complicaties te laten verlopen adviseren wij de volgende producten:

 • Panthenol van Dermaceutic; stimuleert het huidherstel van buitenaf, werkt antibacterieel en herstellend (eerste paar dagen na de behandeling).
 • Dermaceutic Hyal: hydraterende crème om de celfuncties en een goede afvoer van de gekleurde deeltjes te bevorderen (dagelijks).
 • Een kwalitatieve zonbeschermingscrème, geschikt voor na laserbehandelingen, zoals Sun Ceutic 50+ of K-ceutic
 • Sckin nutrition barriere +; herstelt de huid van binnenuit. Helpt de afvoer van de pigmentatie sneller af te voeren en het zelf herstellend vermogen van de huid te verbeteren.
 • Als camouflage naverzorging, inclusief zonbescherming is Lycogel Tint of Lycogel Foundation een fijne optie.

Wil je jouw tatoeage verwijderen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis vrijblijvend gesprek of eerste behandeling: Bel 06 31 92 60 01

Service

Telefonische ondersteuning en advies op:

06 31 92 60 01

Ma-Vr, 09:00– 17:00u

Informatie

Nieuwe Binnenweg 91
3014 GG
Rotterdam

Copyright © 2024 Skin-prof
Powered by Marketing Rocks & Sitepilot

Shopping Cart